Trefilov lejátszott

Na végre! A Győri Audi ETO megverte a Zvezda Zvenyigorod csapatát, mely nagyjából megegyezik az orosz válogatott kerettel, mely 3 hete megnyerte Kínában a női kézilabda VB-t. Persze az edző is ugyanaz:Jevgenyíj Trefilov, Sztálin módszereinek utolsó nagy híve.

 

De a KGB-módszer vasárnap nem jött be. Hiába a nagy gorilla termetű asszonyok – Poljanova 200 cm és 100 kg, annyira nőies, mint egy T-34-es – a mi apró balerináink (idézet Laurencz Laci bácsitól) nem hagyták magukat. Érdekes volt nézni, mikor Kovacsics Anikó a maga 171 centijével rárontott az előbb említett asszonyra.

Őrület volt nézni, hogy Görbicz Anita visszatért, s csekély 11 gólt dobott. Hét hetesből mind a hetet bedobta. Na, ez hiányzott!

Ez volt az igazi vérmeccs. Ez az, amiért a magamfajta már mindentlátott kézilabdadrukker  él. És sikerült. Nos már csak a román válogatott csapattal azonos Valceát kell jövő vasárnap megverni, és továbbjutunk.

Végtelen pénz van Oroszországban az ilyenfajta élsportra, de mégsem tudnak Trefilov miatt idegenlégiósoskat igazolni, mert kevesen viselik el ezt a stílust. Bár, bejön. Az elmúlt VB-ket ők nyerték, sőt, 2008-ban a Bajnokok Ligáját is.

A kézilabda-ínség véget ért. 19-én kezdődik a férfi EB, arról is majd részletesen írok.