Kézilabda

Hát, Kedves Barátaim, Trefilov elvtársék megint cudarul megszivattak minket, már a női kézilabdára értve.

Én komolyan nem értem, hogy egy ilyen szemmel láthatóan agresszív ember még mit kereshet ebben a sportágban. Valószínűleg igen sokat, hiszen Oroszországban korlátlan mennyiségű pénz van, már azoknál, akiknél. Rettenetes stílusban üvölt végig, súlyos becsületsértéseket vágva játékosai fejéhez, nem lepődnék meg, ha a testi fenyítés is be lenne vezetve.

Rendben van, ők nyerték az előző két VB-t, de valahogy mégis sokkal szimpatikusabb a norvég edzőnő, Marit Breivik, az olimpia egyetlen női szövetségi kapitánya, szépen beszél játékosaival, mégis nagyon erősek. A trefilovi módszer szerintem nem helyes, az asszonyokkal sokkal kedvesebbnek kell lenni, bár lehet, hogy mégis csak a brutalitás vezet eredményre?

A kedvenc edzőm Mocsai Lajos volt a magyar női válogatott élén, de Athénben nem jött össze semmi, ezért leváltották. Jellemző, hogy az idén KEK-et nyert a Veszprém férfi csapatával.

 

Hajdú Jánost, a mostani kapitányt nem tartom elég karizmatikus személyiségnek, még jó, hogy ott van mellette a fiatal Konkoly Csaba, a Győr edzője. Számomra elég ellenszenves volt Hajdú nyilatkozata  egy nappal az olimpia kezdése előtt, amikor hiszterikusan le akart mondani. Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára tette helyre.

Nos, vasárnap meg kellene verni a kizárólag bukósisak–frizurát viselő, de rendkívül idegesítő, hogy ne mondjam idegtépő kézilabdát játszó Koreát. Sok rossz emlékünk van velük, de talán most....

Ha nem sikerül, akkor egy Trefilov–szerű ember kell a magyar válogatott élére, én mindjárt javasolnám Patches O'Houlihant, ha valaki látta a Kidobós (Dodgeball) c. filmet.  Nos, ha valaki van, akit nem szeretek Anja Andersonon kívül, sőt, kifejezetten utálok, s erre a mai nap még rá tett egy lapáttal, hát az Trefilov elvtárs.

No de, harcra fel, vasárnap délután, 14.45-kor adjunk a koreaiaknak!

Utána fél hatkor ESMTK-Vecsés, az Ady Endre utcában.

Ja, és a legfontosabb:egész Magyarország térdenállva kezet csókolhat Cseh Lacinak!