A népszavazás tétje

Hardy Laci barátom ismét megtisztelt egy cikk-kel – én kértem, ami megjelent a Pesterzsébet újságban. Büszke vagyok rá, egyre jobban ír. Hiába, sokáig ültünk együtt a testületi üléseken. Csak ragadt rá valami... Csak az írás minőségét véleményezem:kitűnő, a politikai állásfoglalás az övé. Íme: 

   Tét van, többféle is, de nem az, amivel annak idején az aláírások gyűjtötte a Fidesz. Kormánybuktatás-kormányváltás biztosan nem lesz. Aki erre gyúrna, maradjon bátran otthon! Gyurcsány is marad, ő majd akkor megy, ha az MSZP a távozásából nagyobb politikai hasznot remél, mint a maradásából. Spórolni sem lehet három igennel, egyrészt azért mert fel kéne fogni már, hogy ingyen nincs semmi, másrészt a kormány lesz annyira találékony,hogy pótolja a kiszavazott bevételeket.

   Mire hát ez a komédia, potom hat milliárdért? Meg lehet erősíteni Orbán Viktort, hogy továbbra is ő vezesse a Fidesz-Magyar-Polgári-Nemzeti-Keresztény-Szocialista-Munkáspártot. 2010-től aztán a Magyar Polgári Népköztársaság vezető ereje a polgári munkásosztály lesz, a vele szövetséges polgári parasztsággal. A polgári értelmiség meg elhúz, vagy hallgat, mert rá nem lesz szükség. Aki ezt szeretné, az menjen és ikszeljen mindjárt négy igent, biztos,ami biztos!

   Tétje van abból  a szempontból is, hogy vajon lehet-e Magyarországon bármi olyan reformot bevezetni, ami a Zembereknek több, mint kettő forintjába kerül átmenetileg, vagy ezentúl minden próbálkozást le lehet népszavazni, mert a Zemberek végleg rászoknak arra, hogy csak a zsebükkel gondolkozzanak és szavazzanak?  Amivel persze a legtöbbet a saját zsebüknek ártanak, de hát hol van az megírva, hogy a szavazópolgárnak messzebbre kell látni a saját orra hegyénél?

   Arra is jó a népszavazósdi, hogy lényeges kérdésekről elterelje a figyelmet. Mért nem beszélünk az adóreformról? Az egykulcsos adót bevezető exszocialista gazdaságok ezerrel húznak el mellettünk, míg mi évi max. hatezer forintról tartunk népszavazást. Mért nem tesszük rendbe a pártfinanszírozást? Mert akkor nem futná fölösleges népszavazási kampányokra? Miért a nagy csönd a kisebb parlamentről? Túl sok cimbora esne ki a kosárból?

   Az MDF szerint a népszavazást a nemzet szemponjából fontos kérdések eldöntésére kell alkalmazni.A „szociális népszavazás” kérdéseiről a Parlament dolga dönteni. Azt ajánljuk mindenkinek, akinek van bátorsága önállóan gondolkodni, keressen értelmesebb elfoglaltságot március 9-ére!

Hardy László